top of page

Over kleurenblindheid

De cijfers

Wat is kleurenblindheid?

Kleurenblindheid is meer onder ons dan we vermoeden.

8% van de mannen en 0.5% van de vrouwen zijn kleurenblind.

350 miljoen mensen wereldwijd zijn kleurenblind.

Misschien bent u er wel één van ? 

Kleuren worden minder intens ervaren. Er is verwarring tussen verschillende kleurpaletten. Zo worden rood, groen en bruin met elkaar verward. Ook roze wordt meestal gezien als beige of grijs. Ook paars is moeilijker waarneembaar.

 

Een baanbrekende technologie

Enchroma glazen versterken de primaire kleuren.

De Enchroma-technologie filtert het licht zo dat kleuren die voordien niet of moeilijk waarneembaar waren, beter tot hun recht komen.

Werken de Enchroma glazen bij iedereen die kleurenblind is ? 

Nee, en net daarom kan je ze bij Optiek Casteur uitproberen voor je een bril met Enchromaglazen aankoopt

Voor 80% van de kleurenblinden gaat een nieuwe kleurrijke wereld open !

Een unieke samenwerking

Van 23 maart tot 18 augustus loopt in het Koninkijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen de tentoonstelling van de Vlaamse kunstenaar Jef Verheyen (1932-1984), Venster op het oneindige.

Deze expo volgt de evolutie van Verheyen's kunst, van zijn vroege keramiekexperimenten tot zijn meesterschap in de schilderkunst, waarbij de kunstenaar voortdurend de grenzen van licht, donker, vorm en kleur verkende.

Jef Verheyen. Venster op het oneindige gaat over kleur, licht en vorm. Daarom lanceert het KMKSA een proefproject om bezoekers die kleurenblind zijn de kans te bieden om meer kleuren te herkennen en ze intenser te ervaren.

Optiek Casteur stelt enkele Enchroma-brillen ter beschikking van het museum. Op deze manier kunnen kleurenblinden ook genieten van deze tentoonstelling en tegelijk de Enchroma indoor brillen eens uitproberen.

bottom of page